L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dilluns, de desembre 03, 2007

La Fundación Blasco de Alagón restaura l'altar major de la basílica de la Mare de Déu del Lledó


Fa un any van recuperar la imatge de la festa del Portal de la Puríssima

La Fundación Blasco de Alagón ha tornat a col·laborar amb la basílica de la Mare de Déu del Lledó després que fa una miqueta més d'un any va restaurar la imatge de la Puríssima que es guarda habitualment en un dels altars laterals. Esta imatge eixirà de nou al carrer en uns pocs dies per a participar en la festa de carrer del Portal de la Puríssima.
En esta ocasió es tracta de la recuperació del retaule de l'altar major de la basílica, per la qual cosa ja s'han iniciat els treballs d'esta peça realitzada en la dècada dels cinquanta per l'arquitecte Vicente Traver Tomás. Un equip de restauració dirigit per Ana Cañizares treballarà fins a finals del mes de gener en este projecte.
Les actuacions compliran un doble objectiu: d'una banda, es pretén frenar el deteriorament que ha patit l'altar major de la basílica de la Mare de Déu del Lledó amb el pas del temps i, d'una altra, es vol tornar la qualitat estètica al conjunt.
La gerent de la Fundación Blasco de Alagón, Laura Peñarroya, va destacar la implicació d'Iberdrola en el finançament d'esta actuació i va subratllar la importància simbòlica de la mateixa, ja que es tracta d'un dels temples més volguts pels castellonencs, el que rendix homenatge a la seua patrona.
L'equip de restauració està format per Ana Cañizares com a directora del projecte i per les restauradores Paula Gisbert i Beatriz Recatalà.