L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dijous, de gener 10, 2008

Programa de festes de Sant Roc de Vora Séquia 2008



Divendres 11 de gener
20:00h. Anunci i començament de les festes i solta de coets.
20:00h. Exposició del sant en el carrer Governador, 40.
20:00h. Cercaviles a càrrec de la colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc.
21:30h. Sopar de pa i porta en el carrer Asarau, a continuació ball amb orquestra.

Dissabte 12 de gener
12:00h. V Concurs de Pintura i Dibuix Infantil.
16:30h. Visita a la llar d'ancians Verge del Lledó, antic asil. Allí oferirem caramels als residents, a més de l'actuació de l'Escola Infantil de Dansa Castelló.
17:00h. VIII Mostra de randes i boixets.
18:30h. Xocolatada en el carrer Asarau patrocinada per La Casita de Gredos. A continuació entrega de premis del concurs de dibuix i pintura infantil.
23:00h. Serenata al sant en el carrer Governador 40 a càrrec de la rondalla Vora Séquia. Es repartiran rotllos i moscatell.

Domingo 13 de gener
09:00h. Despertà a càrrec de la colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc i tir de masclets.
11:00h. Processó des del carrer Governador 40 fins a l'església de Sant Agustí on se celebrarà una missa solemne i benedicció del pa. La part musical anirà a càrrec de la Coral Polifònica Sant Pere del Grau, patrocinada per la fundació Dávalos Fletcher. Al finalitzar la missa, processó amb la presència de l'alcalde, Alberto Fabra, la reina de les festes i dames de la ciutat, Junta de Festes, Gaiata 7 i 9, Cavallers de la Conquista, comissions de Festes de Carrer i Barris de Castelló, clavaris i veïns. Una vegada conclosa la processó, el sant s'instal•larà en la casa dels nous clavaris, la família Bacora Prieto. La comissió oferirà a les autoritats, invitats i socis del barri el clàssic porrat.

Dilluns 14 de gener
19:30h. Missa en l'església de Sant Agustí en memòria dels difunts del barri.