L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dilluns, de juliol 16, 2007

El barri de Sant Cristòfol celebra les seues festes estivals

El barri de Sant Cristòfol va celebrar la setmana passada les festes en honor al seu patró. Sopars de ‘pa i porta', actuacions musicals i tot tipus d'activitats van congregar a un grapat de veïns que va tornar per uns dies de la seua residència d'estiu per a festejar en la ciutat el dia de Sant Cristòfol.

A més del sopar de ‘pa i porta' del dissabte, que va finalitzar amb una actuació de varietats per a amenitzar la vetlada en la plaça Mallorca, sobretot, als més majors, el diumenge 8 de juliol tot el barri es va vestir de gala per a participar en la missa major i processó en honor al patró. Ni les vacacions ni la calor van poder amb el fervor que este barri sent pel seu patró i no van dubtar a vestir les seues millors gales per a lluir-les junt amb la imatge de Sant Cristòfol que va recórrer els carrers del veïnat, processó que va estar presidida per la festera 2007, Ana Monferrer Artola.