L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dilluns, d’octubre 01, 2007

Nou President i noves iniciatives per a les Festes de Carrer de Santa Bàrbara.

Les Festes d’un dels carrers més tradicionals del raval de San Felix, el carrer Santa Bàrbara es celebraràn durant els dies 3, 4 , 5 , 6 i 7 d’octubre.
Aquestes festes van tornar a realitzar-se, després de molts anys de paró, fa set anys i pareix que les ganes dels veïns per afrontar aquesta nova etapa són moltes. Enguany una nova comissió presidida per el jove castellonenc Raúl Martí, fill i net de festers ('Els Caragols'), ha agafat la batuta d’aquesta etapa.
Aquesta nova comissió vol que les festes siguen un pacte de generacions, de passat i de futur. No volem oblidar el passat, la cultura popular que els han transmet el seus avantpassats, però també volen gaudir del present i pensar en el futur del carrer.
Moltes són les novetats, entre elles cal destacar un concert líric que tindrà lloc el diumenge 7 a les 17:30h o l’entrega del Socis d'Honor que ha recaigut en José Pascual i Pedro Mut.
Unes festes que volen ser continuadores de les festes tradicionals del barris, on aquest dies són un punt de partida per a tots, uns dies de reunions familiars, de rencontre entre els amics, a la fi, uns dies de festa.

Comissió Festes del Carrer Santa Bàrbara