L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dimecres, d’octubre 18, 2006

Programa de festes de Sant Roc del Raval 2006

Del 20 al 23 d’octubre de 2006

Divendres 20 d’octubre

19.30h Eucaristia en sufragi dels difunts del Raval
20.30h Homenatge als majors del Raval
22.00h Sopar de pa i porta al carrer Ebenista Hervàs. La Comissió ofrerirà als assistents beguda i cacaus. En acabar de sopar, revetlla a càrrec del Dúo Manacor i concurs de mantons de manila (s'otrogarà un diploma a la propietaria del mantó guanyador, és pot participar individualment).

Dissabte 21 d’octubre

12.00h Anunci de festes. Traca i masclets. Castell unfable i atraccions per als menuts, patrocinat per Grupo Pardo.
17.00h Gran xocolatada i jocs infantils tradicionals al carrer Ebenista Hervàs.
19.00h Pregonet pels carrers del Raval amb la participació de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Soroll i motocultors engarlandats. Plutja de caramels i confeti.
21.00h Res del Rosari i cant dels Gojos en lloança a Sant Roc del Raval en el número 9 del carrer Ebenista Hervàs. En acabar, repartiment de primes als assistents.

Diumenge 22 d’octubre

08.00h Destertà a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Soroll.
08.30h Desdejuni de xurros i figues albardades.
11.30h Processó i trasllat del Patró del Raval i de la nova imatge del Sant que serà unbicada a la parròquia des de la casa del clavari, carrer Ebenista Hervàs número 9, fins l'esglèsia Nostra Senyora del Carme. Obrirà la comitiva el grupo Aturuxos-na-shaira de Galícia.
12.00h Santa Misa en la Parròquia Nostra Senyora del Carme oficiada pel prior i cantada per Karmel, patrocinada per la Fundación Davalos-Fletcher. Durant l'acte de la Santa Misa serà beneïda la nova imatge de Sant Roc del Raval. Al finalitzar l'Eucaristia, cant dels Gojos en honor a Sant Roc, repartiment de pa beneit i processó de retorn a casa del calvari, on tindrà lloc un porrat popular.
20.00h Tradicional tornà del Sant a casa del clavari entrant, carrer Ebenista Hervàs, número 3, amb la participación de l'Escola de Dansa de Castelló. Al finalitzar, tirà de rotllos.

Dilluns 23 d’octubre

20.30h Sant Rosari en casa del nou clavari, Ebenista Hervàs número 3. Al finalitzar sorteig d'una imatge de Sant Roc i repartiment de primes.


CLAVARIS: Associació Cultural Colla El Magre
CLAVARIS ENTRANTS: Emilia Rico Beltrán, Sergio Llansola Gozalbo