L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dilluns, de desembre 03, 2007

Programa de festes de Sant Nicolau de Bari 2007



Dijous 6 de desembre - Festa de Sant Nicolau de Bari
08:00h. Despertà. Missa en l'esglesia de Sant Nicolau amb la benedicció del pa y veneració de la santa relíquia.
11:00h. Trasllat de la imatge del sant y solemne missa en honor al sant patró, amb l'assistència dels clavaris, junta i autoritats municipals. Presidirà la missa i predicarà el sermó mossén Josep Miquel Francés Camús, capellà de Sant Nicolau i delegat diocesà de mitjans de comunicació social.
Finalitzada la missa, repartiment del pa beneit i retorn de la imatge a casa del clavari i llançament de caramels. A continuació vi d'honor.
15:00h. Jocs infantils amb castell unflable, animadors y més.
18:30h. Novena i missa en l'esglesia de Sant Nicolau presidida per mossén Burgos Casares, degà del cabildo de la catedral de Santa Maria i rector d'aquest mateix temple. Seguidament, veneració de la santa relíquia i unció als malalts amb el ‘manà' de Sant Nicolau, extret del seu sepulcre en Bari.
20:00h. Processó de la tornà de la imatge del sant a la casa del nou clavari. Tirà de caramels i gran traca final.

Dilluns 10 de desembre
18:00h. Novena, missa i veneració de la relíquia en l'esglesia de Sant Nicolau.
20:00h. Missa en sufragi dels difunts del carrer d'Amunt