L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dimarts, de desembre 18, 2007

Programa de festes de Sant Roc del Pany de Sant Domingo



23 de desembre del 2007

Diumenge 23 de desembre
10:15h. Formació de la processó de Sant Roc enfront de la casa dels clavaris ixents. Col•laborarà el grup Escolta de la parròquia de Santa Maria.
10:30h. Eixida de la processó cap a l'església de Sant Vicent Ferrer i arreplegada prèvia de ciris a la porta de la casa dels clavaris.
11:00h. Inici de la santa missa celebrada per José Carlos Bertrán Bachero amb la presència de la imatge de Sant Roc i amb assistència de les autoritats locals. A l'acabar la missa es procedirà a la benedicció dels pans i es realitzarà la tradicional volta amb el sant pels carrers del barri. La part musical de la celebració eucarística anirà a càrrec del cor parroquial de la Santíssima Trinidad.
12:30h. Entrega de la típica ‘beniteta' beneïda i celebració del porrat popular.