L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


diumenge, de setembre 24, 2006

Festes de la Mare de Déu de la Balma


Els Festes de Carrer de Mare de Déu de la Balma van inaugurar el calendari festiu de la temporada celebrant les seues festes des del passat divendres 22 de setembre fins al dimarts 26 del mateix mes.
Els veïns del carrer Mare de Déu de la Balma, capitanejats per Manuel Ramos i la seua dona, Mari, van celebrar les seues festes que van destacar per la seua alta participació, sobretot en la processó del diumenge on unes 300 persones van acompanyar a la imatge de la Mare de Déu de casa dels clavaris fins a l'església de la Sagrada Família on es va celebrar la missa. A la nit, com és tradicional, la Mare de Déu de la Balma ja va descansar a casa dels nous clavaris després de la processó de la Tornà.