L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dijous, de setembre 21, 2006

Presentació del calendari festiu 2006-2007

El passat 20 de setembre, la Junta de Festes de Carrer i Barris de Castelló va presentar el calendari d'activitats per a l'any festiu 2006-2007.
A la roda de premsa, celebrada en el saló d'actes de la Casa de la Cultura de la ciutat, van acudir la seua presidenta, Lledó Cotanda, la seua vicepresidenta, Fina Irún, i la seua secretària, Noelia Blanco (en la foto), a més del seu tresorer, Antoni Porcar, i els seues vocals, Raúl Martí, Chelo Pastor i Adrián Segura.
Esta va ser la primera aparició de la nova junta després que prengueren les regnes de l'associació el passat juliol després de dos anys sense directiva.
Un dels seus principals objectius és el de donar a conéixer estes festes a tota la ciutadania, "perquè ocupen el lloc que es mereixen", va declarar la seua presidenta.
Des de l'associació esperen que l'Ajuntament els proporcione un despatx des del que poder treballar per a millorar les que són les festes més antigues de la ciutat. Despatx que van perdre fa dos anys quan va dimitir l'anterior junta.
Així mateix, confien que el Consistori accedisca a la seua petició de proporcionar, per mitjà de convenis, una banda de música a les 19 festes que integren l'Associació ja que la banda de música municipal no pot acudir a totes les celebracions d'este col·lectiu.

La foto adjunta a esta notícia està extretra de la web http://www.fiestasmagdalena.es/ dedicada al món de les festes de Castelló