L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dimecres, de novembre 28, 2007

Història de les festes de Sant Antoni de la Ventanova

Els veïns del barri de Ventanova van recuperar fa uns pocs anys les festes tradicionals d'esta zona de la ciutat de Castelló. D'esta manera, els residents en l'àrea disfruten cada gener de les celebracions en honor a Sant Antoni.
Els responsables de les fetses intenten cada any que no coincidisquen amb les celebrades en els barris limítrofs per a propiciar la participació veïnal. Així mateix, tenen especial atenció a oferir un ampli i variat programa festiu per a agradar a públic de totes les edats. Així, cada gener es preocupen de buscar la llenya i tot el necessari per a encendre la foguera sobre la qual passaran els animals minuts després de ser beneïts pel rector de Sant Josep Obrer.
Durant tres dies, de divendres a diumenge, els veïns de Ventanota disfruten de sopars de pa i porta, tombet, paelles, concursos de qualsevol tipus i revetles, a mes del repartiment dels típics rotllets.