L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dijous, de novembre 22, 2007

La junta proposarà a l'assemblea la inclusió de tres noves festes en l'associació

La junta de Festes de Carrer ha entaulat conversacions amb tres festes per a la seua inclusió en l'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló. La Mare de Déu del Carme (paròquia dels Carmelos), Sant Antoni (en la Ventanova, Benadressa) i Sant Roc de la Donació s'han posat en contacte amb els responsables del col·lectiu durant els últims mesos per a convertir-se en un membre més de Festes de Carrer. Les tres formacions han respost d'esta manera a la crida realitzada per la junta fa un any en què s'invitava a les festes de carrer de la ciutat que s'han recuperat en els últims anys i que encara no pertanyen a l'associació.
La junta ha volgut mostrar la seua satisfacció per esta iniciativa i, després de diverses reunions ha decidit iniciar els tràmits per a la inclusió d'estes festes en l'associació, encara que l'última paraula la tindran els representants dels actuals membres del col·lectiu quan voten este punt en l'assemblea general.