L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dijous, de novembre 29, 2007

Sant Roc de la Donació, la Mare de Déu del Carme i Sant Antoni de la Ventanova són des d'ahir membres de l'associació

Noves incorporacions a Festes de Carrer

Amb la inclusió per unanimitat de les tres festes el col·lectiu compta ja amb 22 membres

Anit l'assemblea de l'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló va decidir per unanimitat incloure dins del col·lectiu fester a tres noves festes. Així, Sant Roc de la Donació, la Mare de Déu del Carme i Sant Antoni de la Ventanova, són ja membres actius de Festes de Carrer i en breu decidiràn qui serà el seu representant dins de la junta directiva de l'associació.
La decisió d'incloure'ls dins de l'organigrama de Festes de carrer va nàixer arran de que fa uns mesos estos tres col·lectius es posaren en contacte amb la junta de l'associació per a passar a engrossir el nombre de festes tradicionals de caràcter religiós que engloba este col·lectiu.
Dos d'elles (Sant Antoni de Ventanova i la Mare de Déu del Carme) van ser recuperades fa uns anys pels veïns després que desaparegueren dècades arrere.
El cas de Sant Roc de la Donació és diferent, ja que esta festa és de nou encuny però l'entusiasme dels seus precursors i la resposta popular han aconseguit en pocs anys que esta celebració passe a formar part dels costums de la marjal castellonenca fins al punt que ja ningú concep realitzar la Romeria de la Magdalena des del Grau sense passar a saludar a Sant Roc de la Donació.
D'esta manera, des d'ahir l'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló compta amb 22 membres, encara que confia que este nombre cresca fins a englobar a totes les festes de carrer tradicional de la ciutat i que, en la majoria dels casos, costa tant de tirar endavant.
Així mateix, els assistents a l'assemblea van ressaltar la labor de recuperació exercida pels tres col·lectius i confien que, amb la inclusió de nous membres, les actuacions de l'associació es vegen reforçades.