L'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló engloba a 22 festes que mouen a més de 2.000 persones. S'ha pogut trobar documentació de la seua existència des de finals del segle XIX i, encara que la majoria de festejos es van perdre amb l'arribada de la Guerra Civil, molts d'ells es van recuperar en la dècada dels 60. No obstant això, és durant 1988 i 1991 quan es van recuperar definitivament la majoria de les festes que hui se celebren.


dijous, de novembre 15, 2007

Les subvencions per a colles, gaiates, festes de carrer i barris, grups de dansa i teatre i ens vinculats ascendixen a 500.000 euros per al 2008

El Patronat Municipal de Festes presidit per l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha aprovat este matí la quantitat de 500.000 euros en subvencions per a colles, gaiates, festes de carrer i barris, grups de dansa i teatre i ens vinculats per a l'any que ve. D'esta manera, esta partida ha patit un increment respecte a l'any passat, la qual cosa demostra el compromís i l'aposta de l'Ajuntament de Castelló per les festes i els col·lectius festius de la ciutat que treballen per mantindre vives les tradicions i costums de la capital de La Plana.
Així, dita partida es contempla dins del pressupost total d'este ens per a l'any que ve que ascendix a 2.324.900 euros. D'esta quantitat, el Consistori aporta 1.933.000 euros i la resta correspon a les aportacions d'empreses i institucions. Pel que es referix a les festes de la Magdalena que se celebraran del 23 de febrer al 2 de març del 2008, estes comptaran amb un pressupost aproximat d'1,5 milions d'euros per a l'any que ve.
El Patronat Municipal de Festa s'ha celebrat este matí a les 13.30 hores en la sala de comissions de l'Ajuntament de Castelló i en este han participat, junt amb el primer edil, el president de la Junta de Festes, Jesús López; el vicepresident segon, Joaquín Gil; el vicepresident econòmic, José Ramón Garcés; el regidor de Festes, Joaquín Torres, així com representants del Bloc i el PSPV.